Сънуваш дъвка – Значение и тълкуване на съня

Сънищата са тайнствени посланици на нашето подсъзнание, често със загадъчни послания. Но сега се пренасяме в един конкретен уличен алей на мисълта: какво ли значи, когато насън срещнем дъвка? И не става дума за случайно залепена под обувката ни на тротоара, а за тази пъстра, с мехурчета сънувана дъвка, която по някакъв начин успява да заеме главна роля в нашия нощен мир.

Да се опитаме да размотаем тази лепкава загадка. Дъвкането в реалния свят може да носи усещане за релакс или, наопаки, да е знак за нервност. В съновиденията обаче, дъвката може да приеме множество форми и да символизира разнообразни неща. Ето ни тук да гадаем – може би се чувствате залепени на едно място в живота си, да бъдете в преследване на силно сцепление с нещо или някого, или просто подсъзнанието ви да се шегува с вкусовите предпочитания от детството. Нека се потопим заедно в света на сънищата и да разгадаем мистерията на дъвка-сънищата!

Сънуваш, че купуваш дъвки

Налично е нещо специфично във факта, че са ти се присънили дъвки? Купуването на дъвки в съня може да означава, че търсиш начин да освежиш мислите или емоциите си. Може би се чувстваш заглавен в еднообразието и търсиш малко разнообразие. Нещо като малко “жвачка” за духа, нали?

Има и друга посока – може би ти липсва самочувствие в определен аспект от живота ти. Като купуваш дъвки в съня си, подсъзнателно може би искаш да се почувстваш по-привлекателен и уверен в общуването си с другите.

Разбира се, няма да отминем темата за избора. Нали в магазина има куп видове дъвки – може би стоиш пред някакъв избор в реалния живот и това те тормози. Дали да хапнеш от този с дълготрайния вкус или да пробваш нещо лепкаво и сладко? И сега, пренесено в сънищата, се чудиш какво да “издъвчеш” по-нататък.

И последно, айде да не пропускаме възможността да погледнем на нещата малко по-материалистично – може би просто ти е дошло време за малко шопинг терапия. Сънищата с покупки често са свързани с нуждата да се наградим или да се почувстваме по-добре с някаква нова придобивка.

Сънуваш, че правиш балон с дъвка

Ако си лягал с мисълта да се отпуснеш и сънуваш, че духаш балон от дъвка, това определено не е без значение. Правенето на балони с дъвка често е свързано с безгрижието от детството. Може би подсъзнанието ти те подтиква да се отпуснеш и да се върнеш към по-прости времена, когато най-голямото ти притеснение е било дали балонът ще се спука преди да достигне рекорден размер.

Или пък, можете да погледнем на тази картинка от друг ъгъл. Духането на балон може да символизира пълненето на живота с големи планове и мечти. Ти раздуваш идеи и амбиции, ама не забравяй да се постарайш те да не се спукат като балонът от дъвка.

Възможно е и да е знак, че си се почувствал под напрежение наскоро и имаш нужда да “изпуснеш” малко пара. Не буквално, разбира се, ами по-скоро да намериш начин да се освободиш от стреса и да се релаксираш. Направата на балон е като въздушен вентил – позволява ти да изразиш и отпуснеш напрежението в безопасна среда, без да попаднеш в реален риск от спукване.

И накрая, да вдъхнеш живот на балон с дъвка в сънищата си означава, че може да си готов да се изразиш по нов и творчески начин. Ако наяве си човек, който държи на рутината, може би е време да се развихриш и да опиташ нещо, което да превърне всекидневието ти в по-забавна преживявка.

Сънуваш, че дъвчеш дъвка

Значи, вървиш на ласкавия си уютен кораб към острова на съня, и внезапно, от нищото, озоваваш се с дъвка уста-другарче, е? Гумата се плиска и растяга, и ти се мъчиш да я контролираш – чудесно, ама не точно като в реклама. Ако в действителност си натоварен със задачи и проблеми, то дъвченето на дъвка в съня може да си е твоето подсъзнателно да ти подскача: “Хей, приятелю, малко по-леко с тези нерви, да не се задавиш!” Дъвченето често е свързано с натрупването на стрес и напрежение. Може би ти се налага да живееш нещо на корем, да сдъвчеш проблем до кост и да изплюеш най-накрая някакво решение.

Нещо повече, ако дъвката се превърне в неконтролирани размери, може дори да сме на вълна с усещането, че не си справяш с нещата, че са повече отколкото можеш да побереш в устата, отговорностите ти прелят. Или ако те бива честичко да преживяваш варианти, в които дъвката се лепи, пречи ти да говориш или дори да дишаш комотно, може да е знак, че се чувстваш заседнал или притиснат от някаква ситуация в живота си.

Сънуваш как някой ти предлага дъвка

Страхотно, зарежи се с попкорн, защото тука имаме друг епизод от сериала “Тайни послания от подсъзнанието”. Седиш си там, релаксиран, и вдругиден някой в съня ти дръпва ‘найлончето и та-да: “Искаш ли дъвка?” Може да е по-голямо дилъмъче, отколкото си мислиш. Време е да разгънеш картите: това предложение може да е символ на комуникация и споделяне. Нека си признаем, предлагането на дъвка често е акт на приятелство, знак на добра воля – една малка, но интимна жест.

И така, ако ти е приятно от съня, може да намекне, че връзката ти с този човек (или с някой, който той представлява) е на добра вълна, чувстваш се свързан и отворен към общуването с другите. Лесно е, нали? Ами, ако усещането е малко назъбено, че сънуваният човек те помоли за нещо в замяна или ти натрапва дъвката с известно напрежение, може да става дума за задължение или притеснение от общуване в реалния живот. Така или иначе, да приемеш или да откажеш дъвката в сън, може да отразява твоите склонности да приемаш или да се противопоставяш на нововъведения и предложения в реалността.

Сънуваш, че даваш на някого дъвка

Хей, някога ли ти се е случвало да даваш на някого в съня си дъвка? Ако да, така на fist pump, защото това може да има своите значения и понякога пък може просто да е отражение на ежедневието ти. И така, когато в съня си раздаваш дъвки, това може да се тълкува като желание да споделиш нещо със света или с определен човек. Може би имаш идея или чувство, което ти се мъчи да изразиш.

А може би си начело на дадена ситуация и искаш да покажеш, че можеш да действаш решително и щедро. Като дъвчеш дъвка, хората те възприемат по-отпуснато – може би в живота ти се нуждаеш от малко повече кежуал стил?

От друга страна, може да е и знак, че се опитваш да успокоиш или утешаваш някого. Нали знаеш как споделянето на храна (в случая дъвка) може да носи усещане за общност и близост? Е, същото важи и за мечтите ти.

С други думи, когато надуеш дъвката и я плеснеш в ръката на някой друг в съня си, това е като да казваш: “Хвани, това е от мене за теб”. И кой знае, може би точно това е, което героят в съня ти се нуждае. Така че даже и в сънищата, ти се опитваш да си полезен. Но все пак, не забравяй, че това са само сънища и не би трябвало да ги приемаш твърде буквално.

Сънуваш, че стъпваш върху дъвка

Окей, представи си следното – вървиш си по улицата в съня си и изведнъж… ъгх, какво за черт е това под обувката?! Стъпваш върху лепкава, разтегната дъвка. Бива, не е най-приятното усещане, но хей, сънищата са сънища, и те често се наслаждават на това да ни хвърлят в странни изживявания.

Когато стъпиш върху дъвка в съня си, на първо място може да е знак, че се чувстваш залепен или затруднен в някоя ситуация в живота си. Това е като да се мъчиш да направиш крачка напред, а нещо постоянно те дърпа назад. Аре, кой иска такова чувство?

Може също да означава, че се чувстваш изпреварен от живота и имаш нужда да ослободиш малко място. Това е като някой да ти каже, “Стой малко, махни тази дъвка и продължи”. И не забравяй, че трябва да погледнеш дали не пропускаш някои детайли – като да е изчезнало някоя дъвка от джоба ти.

Като цяло, навлизането ти в тази лепкава история в съня може да е подсказка, че е време да обърнеш внимание на малките неща, които може да те забавят в дългосрочен план. Сигурен съм, че след такова събуждане, ще искаш да вземеш нещата в свои ръце. И го прави, ама не забравяй да маркираш местата с дъвки по тротоарите, ха!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply